Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
Hundredmands-
foreningen
 

Overskud fra veteran-øl overrakt i Karup


Landsformand for Prinsens Livregiments Soldaterforening Kurt Moesgaard overrækker ved mindevæggen for de faldne danske soldater en donation på kr. 10.000 til vicechef  Keld K J Christensen fra Hærens Regimenters Hjælpefond

Oberst Jens Chr. Lund fra Viborg tog initiativ til, at man på Thisted Bryghus bryggede en medalje-øl, der sælges til fordel for de udsendte veteraner. Det første overskud fra salget blev i går fredag overrakt i Karup

Som tidligere omtalt her i Folkebladet, har oberst Jens Chr. Lund i forbindelse med indstiftelse af ”Forsvarets Medalje for International tjeneste 1948-2009” fået Thisted Bryghus til at fremstille en øl, der sælges med det formål, at overskuddet går til støtte for hjemvendte veteraner. Den økonomiske støtte kan både gå til et af de oprettede veteranhjem eller som en personlig hjælp i særlige tilfælde.

I Viborg er salget startet op ud fra mindelokalerne på Viborg Kaserne. Da der nu her er solgt 3.200 medalje-øl, var tiden kommet til at overrække den første donation på kr. 10.000 til ”Hærens Regimenters Hjælpefond”. Overrækkelsen fandt sted i går fredag i ”Værns Fælles Forsvarskommando” i Gedhuslejren i Karup.

Landsformanden for Prinsens Livregiments Soldaterforening, oberst Kurt Moesgaard overrakte en check på beløbet til vicechef oberst Keld R J Christensen, der modtog donationen på vegne af ”Hærens Regimenters Hjælpefond. Til stede var også Jens Chr. Lund og lederen af mindelokalerne på Viborg Kaserne Erik Jensen samt lokalformanden for Prinsens Livregiments Soldaterforening Peder Korshøj.

I forbindelse med overrækkelsen udtalte Jens Chr. Lund. ”Jeg er meget glad for den interesse, der har vist sig for på denne måde at vise anerkendelse og respekt for de 32.000 soldater, der har været udsendt for Danmark i den pågældende periode og dermed har bidraget til at passe godt på den fred, vi alle ønsker at værne om. Nogle har betalt en høj personlig pris. Dem skylder vi at støtte og hædre. Jeg håber, at alle soldaterforeninger i Danmark vil støtte op om ølsalget og gerne tilbyde også private virksomheder at bidrage. Jeg har et eksempel på en virksomhed med mere end 100 ansatte, som har købt en karton øl til hver i den gode sags tjeneste. Det er netop i denne ånd, langt flere kan give hver deres bidrag til det gode formål”.

Overrækkelsen fandt sted ved mindevæggen for de faldne soldater i Forsvarskommandoens chefbygning.

Jens Ingolf Nørgaard
Viborg Folkeblad

 

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Preben I  Troelsen
Telefon: 97 12 11 98
E-mail:
pit@dlgmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 86 61 59 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918