Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
Hundredmands-
foreningen
 

Folk og Sikkerhed - hvad er det for en størrelse?

Af landsformand Kurt Mosgaard

Medlemmer af PLS er også indirekte medlemmer af organisationen Folk og Sikkerhed. Baggrunden er, at PLS er en af medlemsorganisationerne i DSL (Danske Soldaterforeningers Landsråd), og DSL har en plads i Folk og Sikkerheds bestyrelse.

Folk og Sikkerhed arbejder for bedre information og dialog om Forsvaret og de andre sikkerheds-søjler, inkl.. Beredskabet og Politiet. Det er der efter min opfattelse god brug for, da politikere, pressen og befolkningen generelt ved lidt om emnet, bl.a. fordi værnepligten i dag kun omfatter et fåtal af befolkningen. De små dråber af viden falder typisk på et tørt sted, og der er god plads til forbedringer.

I vil kunne læse mere om Folk og Sikkerhed på organisationens hjemmeside: www.folkogsikkerhed.dk

Jeg deltog på PLS vegne i Folk og Sikkerheds årsmøde 29. april i Fredericia, hvor dekan Ole Kværnø fra Forsvarsakademiet holdt et inspirerende og lærerigt indlæg om Putin og Rusland. Ganske skræmmende hvad Putin har gang i, og hvad han har bedrevet gennem de seneste 8 år i Georgien, Krim, Øst-Ukraine og senest Syrien. Man forstår meget vel nervøsiteten i østlande som Estland og Polen, som rummer store russiske mindretal. Det er da også anledningen til, at Danmark nu hyppigt deltager i NATO-øvelser i Østeuropa og overvejer at bidrage med ca. 100 mand til en engelsk bataljon, som stationeres i Estland. Man må håbe, at Putin forstår signalerne, og at danske politikere forstår, at forudsætningerne for det gældende forsvarsforlig for længst er ændret.

Folk og Sikkerhed deltog endvidere i Folkemødet på Bornholm 16.-18. juni og gennemførte bl.a. et meget velbesøgt dialogmøde i Folkeoplysningens telt. Mødeoplæget gik netop på, om vi betaler nok for at opretholde et troværdigt forsvar. Jeg var på egne vegne inviteret som indlægsholder, og min pointe var, at vi ikke længere betaler vores del af den fælles forsikringssum. Der er brug for at få tilført flere midler, så vi kan deltage i fælles NATO-operationer i Europa med tilstrækkelige og moderne styrker. Samtidig skal vi kunne varetage vore forpligtigelser omkring Færøerne, Grønland og Arktis samt bidrage til en fredeligere verden gennem internationale indsatser mod bl.a. IS og væbnede konflikter. Bortset fra et par enkelte deltagere fra fredsbevægelsen, som helst bare ville tale med Putin og IS, så forstod øvrige på mødet vist det glade budskab.

Skulle nogle af jer få tid og lejlighed, så kan jeg varmt anbefale at opleve Folkemødet på Bornholm i 2017. Det er både hyggeligt og inspirerende med kendte ansigter. Der er såmænd også plads til en enkelt fadøl i godt selskab.

Gloria Finis
Kurt Mosgaard

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Preben I  Troelsen
Telefon: 97 12 11 98
E-mail:
pit@dlgmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 86 61 59 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918