Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
Hundredmands-
foreningen
 

Landsformanden har ordet....

Vores ærespræsident HKH Prins Henrik har været meget omtalt i pressen i de seneste uger og har senest været indlagt pga. smerter i benet. Han er i skrivende stund netop blevet udskrevet. Jeg har stor respekt for Prins Henrik og mener at forstå hans frustrationer. Jeg er også klar over, at meningerne i offentligheden er mange og delte.  Personligt gider jeg ikke læse kulørte blade og artikler om Kongehuset. Jeg er derimod glad og stolt over, at Prins Henrik altid har været engageret i Prinsens Livregiment og vores forening. Han har endog valgt at fortsætte som vores Ærespræsident trods sin pensionering, hvilket jeg sætter stor pris på. Jeg vil derfor ønske HKH Prins Henrik rigtig god bedring og håbe på en passende ”Gloria Finis”.

En stor tak til bladudvalget og de mange frivillige kræfter, som har frembragt endnu et spændende og læseværdigt blad, som jeg glæder mig til at læse.

Også en tak til Herning-afdelingen for at tilrettelægge en flot om end en våd dag med mange spændende aktiviteter under Classic Military Show omkring Tovby i Finderup Øvelsesterræn. Det var hyggeligt med en genopfriskning af venskaber med både Prinsens og andre soldater og se/høre/føle både nutidigt og ældre materiel. En kanon-dag, hvor jeg fik lejlighed til at få luft i håret under fremførsel af min militære Nimbus årgang 1955 ad terrænets lidt våde grusveje. Apropos våd, så havde jeg meldt mig som bartender lørdag aften i ”Café Normandie” i Tovby. Den våde dag gik ikke ud over deltagernes tørst, antallet af krus fadøl var imponerende.


Se billedserie

30-50.000 Prinsens folk derude… Tallet er usikkert, men hvis man regner lidt på det, så er det mange tusinde unge og ældre, som har gjort tjeneste ved Prinsens Livregiment frem til 2005 i forskellige funktioner og grader: værnepligtige, fastansatte, personel af reserven, sprogofficerer, civilt ansatte, læger og sygeplejersker m.fl. Vores medlemsskare er derimod ca. 1000. Så der er altså rigtig mange potentielle medlemmer rundt om i Danmark. Dem vil vi selvfølgelig gerne have med i PLS så vores forening og de enkelte afdelinger får endnu bedre deltagelse i arrangementer!  Jeg vil gerne opfordre alle til at gøre lidt PR for vores forening og foreslå lokalbestyrelser at overveje tiltag, som kan motivere især de lidt yngre til at melde sig under vores faner.

Gloria Finis

Kurt Mosgaard
Oberst, landsformand

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Preben I  Troelsen
Telefon: 97 12 11 98
E-mail:
pit@dlgmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 86 61 59 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918