Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
Hundredmands-
foreningen
 

Prinsens og Prinsen
Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er gået til Ryes Brigade. Vore tanker går til hans nærmeste familie, som har mistet en mand, en far og svigerfar samt bedstefar.

Prins Henrik kom til Danmark i 1967 og har gennem årene besøgt Prinsens Livregiment utallige gange til øvelser og fest. I 1969 gennemgik han en uges uddannelse og orientering i Finderup-terrænet, hvor den tætte kontakt til Prinsens Livregiment og Prinsens Livregiments Soldaterforening blev grundlagt. Det førte til, at Prinsens Livregiments personel i 1978 kunne anlægge det ”kronede H”. Formelt blev regimentet dermed et kongeligt regiment som Den Kongelige Livgarde og Garderhusarregimentet, i praksis forblev vi nok jyske kampsoldater men med en tæt og god tilknytning til Prins Henrik og Prins Joachim.

Da Prinsens Livregiment i 2005 blev lagt sammen med Jyske Dragonregiment (JDR) overtog JDR det ”kronede H”, og Prinsens Livregiments Musikkorps ændrede navn til Prinsens Musikkorps. Prins Henrik forblev knyttet til vores soldaterforening som Ærespræsident, og vi ser med glæde tilbage på bl.a. besøget i Viborg i 2014.

Senest har Prins Henrik bidraget til Jubilæumsskriftet med en hilsen og den 22. december 2017 besøgte et lille hold fra vores soldaterforening Prinsen på Marselisborg, hvor vi havde lejlighed til at overbringe jule- og nytårshilsner til den kongelige familie.

Vores soldaterforening har deltaget i arrangementer omkring bisættelsen af Hans Kongelig Højhed på flere måder. Krans gennem Danske Soldaterforeningers Landsråd. Kondolencebreve til den kongelige familie. Jeg deltog i Castrum Doloris i Christiansborg Slotskirke 19 FEB. Vores fane fra Aalborg havde ærespladsen i faneborgen udenfor Christiansborg Slotskirke ved bisættelsen 20 FEB.

Vi bidrog med fane og deltagelse i mindegudstjenesten i Viborg Domkirke 20 FEB.

Æret være Hans Kongelige Højhed Prins Henriks minde.

Gloria Finis
Kurt Mosgaard

 

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Preben I  Troelsen
Telefon: 97 12 11 98
E-mail:
pit@dlgmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 86 61 59 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918