Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
 
 

Med landsholdet til Schweiz og Finland

Af Kurt Mosgaard


Det militære landshold til NMM (fra venstre): SSG Jørn Erlandsen, træner og jury riffel 300m, Camilla Andersen, riffelskytte 10&50 m (bliver medlem af JDRI), Sys Hansen, riffelskytte 10&50 m (medlem af JDRI), GM Kurt Mosgaard, delegationschef og riffelskytte feltskydning, OS Gitte Vinter Nielsen, riffelskytte og træner 10&50 m, Helle Mark, riffelskytte 10&50 m (bliver medlem af JDRI), OKS-R Steffen Olsen, riffelskytte 300 m (medlem af JDRI)

JDR, PLS og JDRI var godt repræsenteret på de danske militære skydelandshold, som deltog i de militære verdensmesterskaber i skydning i Schweiz fra 28. maj til 6. juni og i de nordiske mesterskaber (MNM) i Finland fra 24. til 29. juni. De danske skytter høstede pænt af både hold og individuelle medaljer, hvilket er flot i betragtning af, at mange af konkurrenterne er helt eller delvis professionelle sportsudøvere.

Til VM deltog der ca. 50 lande med 500 skytter og trænere. I MNM deltog Danmark sammen med Finland, Norge og Sverige. Der konkurreres inden for forskellige discipliner efter stort set samme regler, som anvendes til olympiader og andre civile stævner:

300 m, standardgevær – præcision og hurtigskydning (herrer)

50 m, salongevær (kvinder)

10 m, luftgevær (kvinder)

25 m, grovpistol, præcision, duel og hurtig (herrer)

25 m, sportspistol, præcision, duel og hurtig (kvinder)

Feltskydning (kun MNM)

Der skydes med særlige sportsvåben, som kan udlånes af Forsvaret til bruttoholdenes medlemmer.

Et af de mest bemærkelsesværdige resultater blev opnået af KS-R Steffen Olsen fra JDRI, som til VM skød 590 points på 300 m med 20 skud liggende, 20 knælende og 20 stående – det er ny verdensrekord.

Der er plads til flere dygtige og træningsvillige skytter på bruttoholdene. Det kræver en solid træningsindsats og deltagelse i mange civile konkurrencer. Det giver imidlertid også mulighed for at dyrke en fantastisk sport samt få oplevelser, personlig tilfredsstillelse og venskab med andre danske og udenlandske skytter. Kontakt gerne OS Gitte Vinther Nielsen i Panserbataljonen for yderligere info. 

Mvh
Kurt


 

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Preben I  Troelsen
Telefon: 97 12 11 98
E-mail:
pit@dlgmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 86 61 59 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918