Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
 
 
Danske Soldaters Mindelund og Rindsholm Kro

Gennem de seneste 30 år har værtsparret Hane og Frode Hansen drevet Rindsholm Kro og stået for opbygningen af Danske Soldaters Mindelund i et hjørne af haven. Her er der efterhånden en større samling af pansrede køretøjer og effekter fra internationale udsendelser og sten, som er sat som minde om vore internationale missioner og vore faldne. Mindelunden har dannet ramme om utallige arrangementer for veteraner, pårørende og andre interesserede, og Hanne og Frode har delt tusindvis af krammere ud til dem, som havde behov.

Som landsformand for en soldaterforening, som også har rigtig mange veteraner som medlemmer, så er jeg meget glad for mindelunden og Hanne og Frodes indsats. Stor tak til jer begge!

Hanne og Frode har selv signaleret, at de på et tidspunkt vil føle sig gamle nok til at gå på pension. Det står forhåbentligt ikke lige for, men vi bliver jo heldigvis alle ældre. Det efterlader spørgsmålet om mindelundens og kroens fremtid, og behovet for at ”nogen gør noget”. Vi er derfor en gruppe af veteraner og andre venner, som har sat os for at undersøge mulighederne for at overtage Danske Soldaters Mindelund og måske også kroen, hvis det ellers kan hænge sammen økonomisk, og at der kan hentes den fornødne støtte og opbakning. Rammen kunne være en fond og en forening, hvilket drøftelserne og tiden må vise. Foreløbig ser det ud til, at staten vil hjælpe til, da der er afsat 2 millioner kroner i finanslovsforslaget for 2019. Det er en rigtig god hjælp som opstart, og det må også ses som en blåstempling af mindelunden, så der forhåbentlig kan hentes flere penge fra andre sider.

Fonden vil næppe få nogen direkte tilknytning til PLS, som jo har sin egen historie og fine lokaler på den gamle kaserne i Viborg. Men jeg håber på deltagelse og støtte fra mange medlemmer, andre soldater- og veteranforeninger, Forsvaret og Hjemmeværnet, Beredskabet og Politiet, så Danske Soldaters Mindelund vil kunne bevares som et stemningsfyldt samlingssted for veteraner og deres pårørende.

Med venlig hilsen

Kurt Mosgaard

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Preben I  Troelsen
Telefon: 97 12 11 98
E-mail:
pit@dlgmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 86 61 59 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918