Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
 
 
Vellykket tur til Szczecin (Stettin)

De 36 personer, der deltog i soldaterforeningens udflugt til Stettin i tiden 1. – 4. oktober fik en vellykket tur med gode oplevelser og godt samvær.

Turen startede fra Viborg Kaserne mandag den 1. oktober kl. 07.00 i en af Sørens Rejsers fine busser. Vi kørte ned gennem Tyskland med diverse stop for mad- og toiletbesøg. Vi ankom til hotel Radisson ved 18-tiden. Efter indlogering i fine værelser var der middag på hotellet. Under middagen orienterede oberstløjtnant Kim Matzen om sit arbejde i NATO-hovedkvarteret Multi National Corps North East (MNCNE) samt om at bo og leve i Polen.

Næste dag var der i bus rundvisning i Stettin med stop ved forskellige steder, bl.a. mindesmærker og besøg på en stor kirkegård. Frokosten blev indtaget på byens slot. Om eftermiddagen var der mulighed for indkøb i en kurveforretning, hvilket mange benyttede sig af – godt, at der var god plads i bussen!.

Om aftenen var der mulighed for fælles spisning på en lokal restaurant, hvilket de fleste benyttede sig af.

Onsdag den 3. oktober var dagen egentlig til egen rådighed med man kunne tilvælge en bustur om formiddagen til Stargard Szczecinski, en lille by, der ligger ca. 1 times kørsel øst for Stettin. Hovedparten af deltagerne var med til byen, hvor vi hørte om rådhuset og derefter gik en tur på bymuren.

Ved frokosttid var vi tilbage i Stettin. Om eftermiddagen var der arrangeret et besøg i et beskyttelsesrum fra 2. verdenskrig, beliggende ved banegården. Her fik vi fortalt om ophold i beskyttelsesrummet under bombeangreb på byen.

Om aftenen blev middagen indtaget på Hertugerne af Pommerens Slot, inden nogle tog på Cafe 22 med udsigt over byen.

Torsdag morgen var der tidlig afgang mod Danmark. Efter et indkøbsstop ved grænsen nåede vi frem til Viborg Kaserne hen på aftenen.

Der blev fra flere af deltagerne udtrykt stor tilfredshed med turen indhold og gennemførelse. Mange fik også under turen mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

Peder Korshøj
Lokalkendt rejseleder

 

 

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Preben I  Troelsen
Telefon: 97 12 11 98
E-mail:
pit@dlgmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 86 61 59 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918