Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
 
 

Landsformanden har ordet

Sommeren går på hæld, og vi kan se frem til efterårets mange aktiviteter i regi af vores soldaterforening. Alt sammen muligt på grund af indsatsen af vore mange frivillige i bestyrelser, udvalg m.fl. Tak til de frivillige og jer som støtter op ved at deltage i aktiviteterne.

En aktivitet er nok netop gennemført, når i modtager bladet. Markeringen af kampene ved Nyborg den 29. august 1943, hvor vi mistede tre gode soldater: Jacobsen, Wesenberg og Madsen. Vi husker dem fortsat og JDR/PLR deltager i arrangementer i Nyborg, Grindsted og Løvel, hvor de faldne er begravede — og huskes!

Information de kommende aktiviteter — skydning, fællesspisning, bowling, landsudflugten til Regan Vest m.fl. kan I læse mere om i bladet. Benyt gerne muligheden for at møde jeres soldaterkammerater og nyde nogle gode timer sammen. Husk også på, at arrangementerne er åbne For alle uanset hvilken lokalafdeling, I er knyttede til.

Vi gentager træffet på Latinerly — denne gang torsdag den 9. november kl. 17 - 7, hvor vi også indbyder venner, familier og andre soldaterforeninger til at deltage. Se mere i opslaget herom i bladet.

Krigen i Ukraine udfolder sig fortsat med hårde kampe. Den danske støtte til Ukraine er velkommen og nødvendig, både den militære og hvad der ellers er behov far humanitært i landet, for flygtningene i Danmark og en kommende genopbygning. Flere af vore JDR-venner har tilmed været genindkaldte for at renovere Leopard 1 kampvogne i Tyskland og træne ukrainske kampvognsfolk. Respekt for indsatsen!

Krigen påvirker os fortsat i Danmark på mange måder. Arbejdet med at frigøre os fra afhængigheden af russisk gas med blandt andet opstilling af flere vindmøller, solcelleanlæg og biogas er blot en af mange indsatser.

Der er også megen usikkerhed om fremtiden - både stort og småt... Vil krigen stoppe i år — eller går der 10 år? Hvad laver Wagner-gruppen i Belarus? Vil der komme et nyt angreb fra Belarus ind i flanken i Ukraine? Eller er det Polen eller Litauen som står for tur? Uanset, så er der et stort behov for også at styrke det danske forsvar, hvor en politisk rammeaftale for Forsvaret nu er på plads. I løbet af efteråret skulle en række delaftaler gerne sætte kød — og stål — på forsvarets genopbygning, så vi forhåbentligt snart igen kan se vores NATO-partnere i øjnene.

Det er befalet, at jeg sidst i september deltager som delegationschef og generalmajor (+) for de danske militære skydelandshold til CISM Verdensmesterskaberne i Brasilien. Men deltagelsen er usikker indtil sidste øjeblik, da Danmark og andre vestlige lande vil melde fra, hvis Rusland eller Belarus deltager med nationale hold eller skytter. En fuldstændig fair og god beslutning for at vise den danske opbakning til Ukraine og vores holdning til Ruslands angrebskrig. Men det viser også, hvor meget krigen trækker tråde ind i mange aspekter af vores tilværelse.

I og jeres familier ønskes et rigtigt spændende efterår.

Gloria Finis.

  

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Peder Korshøj
Hvedevej 5
8840 Rødkærsbro
Mobil: 23 32 43 66
E-mail: pkorshoej@youmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 29 24 89 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918