Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
 
 

Nyt frygtindgydende pansret køretøj
Af: Erik Jensen. Militær historisk medarbejder

Det nye pansrede køretøj betjenes på følgende måde:

På kommandoen ”Fat PMC” tager man med begge hænder på PMC´ens retningsbestemmer (M/32) således, at man står med front hen imod forreste larvefod (M/35) på samme side som geværstativet (M/19).

Man lægger nu sin vægt over på venstre fod og svinger højre ben bagud og giver et lille hop, hvorved kroppen føres op i sæde for enkeltmand
(M/46).

Man drejer nu hækmotorens stabilisatorfinner (M/55), hvorved PMC´en sættes i gang og skal køretøjet bringes til standsning, drejes stabilisatorfinnerne (M/55) i modsat retning.

Kommer der noget i vejen, som hindrer fremdriften, trykkes 2 gange på fjende- og rekrutforskrækker (M/67), og der bliver straks fri bane.

Ved terrænkørsel lukkes luften ud af larvefødderne (M/39-35), hvorved skridsikkerheden forøges.Brugeren forlader nu sæde for enkeltmand(M/46) og stiller sig op på stabilisatorfinnerne (M/55), hvorved PMC´en automatisk skifter til terrængear.

Når man nærmer sig fjenden, standses hækmotoren og fremdriften foregår nu ved kryb og kravl og PMC´en føres med frem ved at fatte omring C-2-holderen (M/59) med højre hånd og føre kroppen ind under PMC´en. Man er nu sløret og er meget vanskelig at blive set især fra luften.

Vedligeholdelsen af PMC´en er den samme som for gevær (M/25-36). Dog skal der ikke bruges rensestok. Man sætter PMC´en under den varme hane i 14½ minut og derefter på tørrestuen i 30½ minut, hvorefter alle bevægelige dele indsmøres i olie.

 

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Peder Korshøj
Hvedevej 5
8840 Rødkærsbro
Mobil: 23 32 43 66
E-mail: pkorshoej@youmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 29 24 89 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918