Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
 
 

Landsformanden har ordet

Af: Oberst, tidligere generalmajor Kurt Mosgaard

Krigen i Ukraine går ikke godt set med vestlige øjne. Der flyttes ikke meget på frontlinjen, men i de seneste måneder synes russerne at have fået overtaget med langt mere ammunition til rådighed end de ukrainske soldater og enheder. Rusland har meget hurtigere end Vesten været i stand til at omstille produktionen. Det giver sig nu tydeligt udslag i kampene. 

Danmark er et af de lande, som giver mest støtte til Ukraine. Penge, nødhjælp, træning, ammunition, kampvogne og F-16 fly samt ophold for rigtig mange ukrainske flygtninge. Hjælpen ydes af staten Danmark, gennem EU og af mange foreninger og frivillige. Det er en helt rigtig indsats, selv om pengene kunne være blevet anvendt til vore egne hospitaler, skoler og velfærd. Som skrevet før: den ukrainske kamp er også vores kamp. Hvis Putin får held af sit forehavende, så vil hans blik givetvis snart have faldet på andre lande, som han og den russiske ledelse kunne ønske at indlemme i Rusland. Det drejer sig derfor også om vores egen sikkerhed og tryghed. 

Det kan derfor forekomme helt uforståeligt, at der fortsat er danske firmaer, som sender varer til Rusland. Det er bl.a. JP Group A/S i Viborg. Leverancerne og samhandlen medfører, at Rusland kan anvende mere produktionskapacitet til at fremstille ammunition og militært materiel. Sagen er blevet afdækket de seneste dage gennem artikler og læserbreve i bl.a. Viborg Stifts Folkeblad, hvor mine gode officerskolleger Jørgen Beier og Jens Kofoed begge har taget sagen op. Fuld opbakning og respekt herfra.

Der er nu lagt pres på JP Group A/s. Men også firmaer som Ecco Sko handler fortsat med Rusland. Vi bør alle vise vores utilfredshed hermed. I praksis så skal jeg have købt et par nye sko. Tidligere har jeg ofte købt Ecco. Det sker ikke igen, før Ecco er ude af Rusland. Hvis mange danskere gør det samme, så skifter Ecco nok mening – og vi hjælper Ukraine og støtter om en fredeligere verden. 

I vores soldaterforening er der heldigvis mere fredeligt. Årets generalforsamlinger i vore afdelinger i Viborg, Aalborg, Herning og Aarhus er gennemført på god vis og med stor opbakning til arbejdet i bestyrelser og udvalg. Kæmpe tak til alle jer, der udfører frivilligt arbejde i PLS!

Gloria Finis

Kurt Mosgaard


 

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Peder Korshøj
Hvedevej 5
8840 Rødkærsbro
Mobil: 23 32 43 66
E-mail: pkorshoej@youmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 29 24 89 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918