Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
Billedserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
 
 

Med landsholdet til Nordiske Mesterskaber i Norge

Af generalmajor (+) Kurt Mosgaard
Norge, Sverige, Finland og Danmark har en langvarig tradition med årlige nordiske mesterskaber i skydning. Mesterskaberne har været sat på pause nogle år på grund af corona og den sikkerhedspolitiske situation. Men i år mødes vi endelig igen. Cirka 20 skytter og trænere fra hvert land har sat hinanden stævne på Terningmoen Kaserne ved Elverum, cirka to timers kørsel nord for Oslo. Vi er inviterede af det norske forsvar, som gennemfører stævnet i samarbejde med den civile forening ”Det frivillige Skyttevesen”.

Rammerne er rigtig gode med bl.a. 50 stk moderne 300 m riffelbaner, 25 m pistolbaner og 50 m riffel baner, alt med det nyeste i elektronik. Vi agerer også som ”testhold”, da Norge næste år er vært for de militære verdensmesterskaber i skydning, hvor man venter ca. 70 deltagende nationer. Det bliver stort.

De danske skytter deltager på 300 m med Johnny Olsen, Jesper Pedersen, Mads B. Nielsen og Jakob Larsen, alle fra Hjemmeværnet (HJV) og SSG Allan Aagaard, som er tjenstgørende på FSN Karup. Træneren er oversergent Helle Mark, også HJV.

På 50 m er skytterne Betina Petersen, Kristine Christensen, Kristine Nymand, Anna Skade Nielsen og Rikke K. Jensen, alle fra HJV. Sys Hansen fra HJV er træner. Ib Hansen fra Forsvarets Sanitetskommando (FSK) er hjælpetræner og skyder også pistol.

På 25 m pistol kæmper Allan Borg Hansen (HJV), Jan Truelsson (HJV), Lars Dyrskjøt (ATW Aalborg), sygeplejerske Pia Villemoes (FSK Aalborg), MJ Therese Pulawska (FSK), Astrid Jensen (HJV) for de danske farver med seniorsergent Finn A.O. Andersen (FSK) som træner.
Generalmajor (+) Kurt Mosgaard deltager som delegationschef.

Sammen med flere andre militære sportsgrene, bl.a. faldskærmsping og militær 5-kamp har de ansatte i Forsvaret og hjemmeværnets aktive en enestående mulighed for at dyrke sport på højt niveau og deltage i militære verdensmesterskaber, nordiske mesterskaber og regionale stævner over hele kloden. Det giver medaljer og anerkendelse til Danmark, og det giver endnu en god grund til at være ansat i Forsvaret og være aktiv i hjemmeværnet.

 


 

Prinsens
Livregiments
Soldaterforening

Stiftet 20. marts 1918

Landsformand:
Kurt Mosgaard
Flintevej 42
Mønsted
8800 Viborg
Telefon:
25 54 64 05
E-mail:
k.mosgaard@hotmail.com

 

Redaktør:
Peder Korshøj
Hvedevej 5
8840 Rødkærsbro
Mobil: 23 32 43 66
E-mail: pkorshoej@youmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 29 24 89 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918