Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
IBilledserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
Hundredmands-
foreningen
 

National flagdag i Viborg

Af Kurt Mosgaard, landsformand PLS

Viborg er en herlig by med et hyggeligt bymiljø. Oven i købet er man glade for soldater og civile udsendte, som bidrager til en bedre verden og sikkerhed for Danmark og danskerne samt nytilkomne.

Det viste byen igen på den nationale flagdag, hvor ca. 200 borgere mødtes i Domkirken for at hædre vore udsendte og påskønne de pårørende for deres afsavn og tab. Byen var igen flagklædt, tilmed bybusserne havde fået monteret Dannebrogsflag i dagens anledning.

Programmet var omfattende og værd både at høre og se på. Kirkelig handling i Domkirken med en meget tankefuld prædiken af biskop Henrik Stubkjær. Fremragende messingshornsblæsere fra Prinsens Musikkorps. Skjønne og vellydende kvinder fra Viborg Damekor. Fjorten faner i faneborgen i strid blæst. En fin tale af borgmester Torsten Nielsen på Margretheplænen med efterfølgende nedlægning af krans ved mindestenen. Og til afslutning en uformel reception i Sognehuset for alle, hvor vi blev fri for flere taler ;-).

Borgmesterens tale indeholdt også en præsentation af Viborg Kommunens nyansatte veterankoordinator, Michael P. Vester, som selv har erfaring af Afghanistan. Et fint tiltag fra kommunens side, hvor målet er en bedre koordineret indsats for kommunens veteraner.

Stor tak til både borgmester, kommune, biskop og Domkirke og øvrige medvirkende. Ikke mindst en stor tak til ”Komitéen til højtideligholdelse af 5. September med Egon Kj. Bak i spidsen.

Godt gået Viborg!
 

 

 

Viborg Kommunes veterankoordinator, Michael P. Vester.


 

 

Se webmasters billedserie fra flagdagen

 

Viborg
afdelingen

Stiftet 17. februar 1954

Formand:
Peder Korshøj (MR)
Hvedevej 5
8840 Rødkærsbro
Mobil:
23 32 43 66
E-mail:
pkorshoej@youmail.dk

 

Redaktør:
Preben I  Troelsen
Telefon: 97 12 11 98
E-mail:
pit@dlgmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 86 61 59 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918