Startside
Sidste nyt
Aktiviteter
Prinsens Historie
PLR mindelokaler
Tilbud, salgsartikler
Formål
Vedtægter
Ledelse adresser
Artikelarkiv
Indmeldelse
IBilledserier

Afdelinger:
Herning
Aarhus
Aalborg
Viborg
Hundredmands-
foreningen
 

Sidste nyt fra Herning

Afsløring af mindesten i Grønhøj den 25. maj 2013 
Vi havde fået invitation til at deltage med Fanen af Anders Straarup fra Randers. Der skulle afsløres en mindesten, over de 7 englændere der faldt ned med en Lancaster R 5679 under 2. verdenskrig.


Faneborgen foran Grønhøj Kro.

Vi drog fra Herning i flot solskin, kørte til Grønhøj, mange var mødt op, og vi sluttede os til den store skare af Faner. Der var veludført kommando af Peter Korshøj fra Viborg. Vi var godt opstillet med vores Fane, og lyttede til flere taler fra både England og Danmark. Vi lyttede til sækkepibespil af Glen Ross Gillespie, og sang "En lærke letted" til akkompagnement af trompetist Birgit Damgård fra Prinsens Musikkorps.

Mens vi stod opstillet var der også planlagt en overflyvning af 4 T- 17 skolefly, de kom over os 2 gange, det var et flot syn. Derefter gik vi til mindestenen der blev afsløret på behørig vis.

Mindestenen over de faldne engelske flyvere.
Efter afsløringen, kunne alle se museet, med historien om de tyskere, der kom hertil for at opdyrke heden med bl.a. kartofler, deraf navnet Kartoffeltyskere.

Museet ligger i en bygning for sig selv med en "virkeliggørelse" af hvordan de boede, med kort over området. Ved selve Grønhøj Kro ligger i laden også et lille museum om Morten Koch, som vi så, og fik kaffe med lækker hjemmebagt kringle til, UHM!
Grønhøj Kro= et besøg værd.

Hilsen fra de to med Fanen Inger og Kristen 

Fanen i aktion den 1. april 2013
I forbindelse med Hernings 100 års Jubilæum som købstad, var alle sejl sat i byen. En stor begivenhed d. 1. april, var en festgudstjeneste i Herning Kirke.

Blandt særlig indbudte var Hendes kongelige Højhed Dronning Margrethe og Prins Henrik, og  flere repræsentanter fra regeringen. Alle uniformerede korps i byen var indbudt til at danne faneborg fra kirken og ned til Hotel Eyde. En storskærm var sat op på torvet så alle kunne følge gudstjenesten.
Det var fint vejr med solskin og lidt frisk blæst. Vagn Olsen fra hjemmeværnet, fik os alle på plads og afprøvede vores evne med fanen. Meget behagelig kommando under afslappet stil.

Alle stod klar langs den røde løber fra kirken til Eyde. Ca. 11.15 gik døren op og gæsterne kom ud. Uden for kirken var lavet en lille udstilling af gamle kjoler, som Dronningen gav sig god tid til at beundre. En ”yngre” mand, Jørgen Christensen, på 99 år havde fået æren af at give Dronningen en flot buket, inden hele skaren langsom bevægede sig ned til Eyde. Alle så ud til at hygge sig i det gode vejr. De indbudte skulle på Hotel Eyde og have næsten den samme menu, der blev serveret for 100 år siden. Efter frokosten stod mange stadig klar udenfor, for at tage afsked og få et glimt af Regentparret. Man kunne tydeligt se at Dronningen og Prinsen havde haft en hyggelig dag. Inden de steg ind i deres skinnende Bentley, nåede Prins Henrik at hilse på et par børn, der stod tæt på. Nu kørte Regentparret til Marselisborg igen for at nyde den sidste del af påsken. Alt i alt en rigtig dejlig dag.

100 års jubilæum i Herning den 18. maj 2013
 I forbindelse med d. 1. april, kom en lille spejderpige hen til Forsvarsbrødrenes formand Per Balch Sørensen og spurgte om, hvad det var for nogle pæne plader, mange havde på deres faner, det havde hun ikke set før, og Per måtte forklare om fanepladerne.
Det fik efterfølgende Per til at rette henvendelse til festudvalget. Og d. 18. maj, der var den sidste dag af Herning 100 år, hvor mange ting var sat i gang i, musik, dans, mannequinopvisning m.m. gik Lars Krarup, Hernings Borgmester på scenen og takkede de mange faner, der deltog i anledningen af Dronning Margrethes besøg d. 1. april.
På korpsenes vegne blev Per Balch Sørensen og Lotte Kristensen fra DFB kaldt op for at modtage en Herning 100 års faneplade, som kommunen havde fået fremstillet. Alle deltagende faner skulle p.t. have fået en plade.

Hilsen fra os med fanen Inger og Kristen

Sommerhilsen
Der er jo ikke sket det store i foreningen siden generalforsamlingen, men sommervarmen har vel også spillet ind i aktivitetsniveauet, og jeg håber at I har nydt sommeren.

Men nu starter vi igen. Den 21. september besøger vi sammen med de øvrige afdelinger (Aalborg, Aarhus og Viborg) i Prinsens Livregiments Soldaterforening Flymuseet i Gedhus, se reklamen under landsforeningen, et museum, som absolut er et besøg værd, og så med en af de bedste guider der er på stedet, kaptajn E.V.H. Jensen. Han ved alt om museet.

Den 26. september spiller vi igen bowling mod forsvarsbrødrene i Herning i Bowling hallen på Fyrrevej 6 i Herning. Få nu tilmeldt jer, og kom i god tid, så du kan nå at få skoene snørret og være klar til start kl. 1900.

Vel mødt.

Med sommerhilsen.
Jens Henry Jensen
Formand
 

Herning
afdelingen

Stiftet 20. juni 1930

Formand:
Jens Henry Jensen (MR)
Vesterallé 29, Hammerum
7400 Herning
Telefon: 97 11 85 51
E-mail:
jens.henry@mail.tele.dk

 

Redaktør:
Preben I  Troelsen
Telefon: 97 12 11 98
E-mail:
pit@dlgmail.dk

Webmaster:
Jens Andersen Jensen
Telefon: 86 61 59 14
E-mail:
post@plrs.dk

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Prinsens Livregiments Soldaterforening - Stiftet den 20. marts 1918